题干

雷锋同志是中国家喻户晓的全心全意为人民服务的楷模,共产主义战士;他作为一名普通的中国人民解放军战士,在他短暂的一生中却助人无数,伟大领袖***主 席于1963年3月5日亲笔为他题词“向雷锋同志学习”,并把3月5日定为学雷锋纪念日;一部可歌可泣的《雷锋日记》令读者无不为之动容。雷锋和“向雷锋 同志学习”号召已过去半个世纪,处在今天这个全新时代,我们应当如何看待雷锋精神:( )

A:过时了,时代已经变化了,雷锋精神已不适用了。

B:过时了,在当代很多新的典型人物的出现已经取代了雷锋精神。

C:不过时,因为***主席曾亲笔为他题词“向雷锋同志学习”。

D:不过时,因为雷锋精神作为一种全心全意为人民服务的崇高精神它永远都不会过时。

上一题 下一题 0.0难度 选择题 更新时间:2018-08-26 04:10:32

答案(点此获取答案解析)

D

同类题1

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

     Although it was autumn, the snow was already beginning to fall in Tibet (西藏). Our legs were so heavy and cold that 1 felt like big pieces of ice. Have you 2 seen snowmen ride bicycles? That's what we looked like! Along the way children who were 3 long wool coats stopped to look at us. In the late4 we found it was so cold that our water bottles froze (结冰).However, the lakes   5 like glass in the setting sun and looked wonderful.

    Wang Wei rode in front of me as usual. She was in high spirit and I knew I didn't need to

    6 her. To climb the mountains was hard work but as we7 us, we were surprised by the view. We seemed to be able to see for miles, and we were so high that we found ourselves cycling through clouds. After a while, we began going 8 the mountains. It was great fun especially as it slowly became much 9. At the foot of the mountains, colourful butterflies flew around us and we saw many sheep eating green grass. Then we had to 10 our caps, gloves and trousers for T-shirts and shorts.

    In the early evening we stopped to make camps. We 11 our tent(帐篷)and then we ate. After supper Wang Wei went to sleep but I stayed 12.  13 midnight the sky became clearer and the stars grew brighter. As I 14 below the stars I thought about how far we had already travelled.

    We will reach Dali in Yunan Province soon, where our cousins will join us. We 15 hardly wait to see them!